Waar moet u op letten bij het kopen van een vouwwagen?

Met zoveel keuze is het vinden van de perfecte vouwwagen een lastige taak. Om u te helpen bij uw zoektocht, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet waar u op kan letten bij het uitzoeken van uw droom vouwwagen. 

Voor u een vouwwagen koopt, is het belangrijk om te bedenken wat voor soort kampeerder u bent. Waar gaat u graag kamperen, met hoeveel personen bent u, en wat vindt u het belangrijkste aan een vouwwagen? Om u te helpen antwoord te geven op deze vragen, hebben wij hieronder alle belangrijke punten kort besproken.

Hoe kampeert u?

Blijft u vier weken op dezelfde plek en verplaatst maximaal 1x? Dan hoeft u de vouwwagen niet snel op- en af te bouwen. U kunt dus kiezen voor een ruime vouwwagen met een grote voortent. Zo heeft u de ruimte om te leven tijdens de vakantie. 

Trekt u juist veel rond en gaat u iedere paar dagen naar een andere camping of gaat u veel weekendjes weg, dan is een grote leefruimte minder van belang. Het makkelijk en snel opzetten van de vouwwagen is dan belangrijker voor u.

 

Tentdoek

Bij het kiezen van het tentdoek van uw vouwwagen is van belang wanneer en waarheen u op vakantie gaat.

De twee meest voorkomende soorten tentdoek zijn katoen en all weather doek. Wanneer u het hele jaar door wilt kamperen, ook wanneer het weer wat minder zonnig is, dan kunt u voor beiden soorten tentdoek gaan. Wanneer u vooral in warm weer gaat kamperen, is een katoenen doek de aanrader. Dit heeft een stabieler binnenklimaat en ademt meer.

Met wie kampeert u?

Bij de aanschaf van een vouwwagen is het ook belangrijk om te bedenken met wie u gaat kamperen. Bent u alleen, met een partner of neemt u ook kinderen mee? 

Daarnaast zijn toekomstige plannen ook belangrijk om mee te nemen. U heeft misschien op dit moment geen kinderen, maar wilt u deze in de nabije toekomst wel, is het belangrijk dit mee te nemen in uw keuze voor een vouwwagen.

Indeling

Verschillende merken vouwwagens hebben een verschillende indeling. Zo heeft de een het bed op de kar zelf en de ander heeft een aparte slaapcabine. De een heeft meer opslag in vergelijking met woonruimte en de ander weer precies andersom. Het is van belang om te bedenken waar u waarde aan hecht en wat u nodig heeft. 

Daarnaast kunnen eventuele uitbreidmogelijkheden belangrijk zijn. Wilt u later uw kinderen ook meenemen dan kan het handig zijn om voor een vouwwagen te gaan die uitgebreid kan worden met een extra slaapcabine of aanritsbare kindertent.

Slapen

Als er iets is waar u kritisch op mag zijn, is dat het bed. Het is van belang dat u lekker kunt slapen in uw vouwwagen. 

Er zijn grote verschillen in het soort bed dat bij de vouwwagen komt. Met of zonder lattenbodem, het bed op de laadbak of in een aparte slaapcabine, en het matras wat u mee neemt heeft ook veel impact op uw slaapgenot.

Probeer het bed altijd even uit voor u de vouwwagen aanschaft.

Laadruimte

Bij uw keuze voor een vouwwagen is het belangrijk om te kijken hoeveel laadruimte u nodig heeft. Meer laadruimte betekent over het algemeen minder leefruimte dus het is van belang om te bedenken waar u meer waarde aan hecht.

Het is ook belangrijk om te kijken hoe u bij de laadruimte kan komen. Kunt u hier al bij zonder de hele vouwwagen op te zetten, of moet deze eerst worden opengeklapt? 

Koken

Nog een belangrijk punt: koken. Bent u van plan uitgebreid te koken of gaat u meestal uit eten? Heeft u een gootsteen of koelkast nodig? 

Bij de aanschaf van een vouwwagen met keuken zijn er veel verschillende opties.

Budget

Hoeveel u zelf uit wil geven aan de vouwwagen is ook van belang bij de keuze. Hierbij kunt u kijken naar hoeveel u van plan bent de vouwwagen mee te nemen?

Wanneer u uw budget heeft vastgesteld kunt u kijken of u een nieuwe of gebruikte vouwwagen aan wil schaffen. 

Een gebruikte vouwwagen is natuurlijk goedkoper maar bevat ook gebruikerssporen. De matrassen, het tentdoek en elastieken zijn niet meer gloednieuw. Dit zijn allemaal punten die u mee moet nemen in uw overweging.

Opzetten

Wanneer u denkt uw perfecte vouwwagen te hebben gevonden, raden we aan om hem eerst een keer in en uit te klappen. Zo weet u precies hoe het moet en voelt u echt of de vouwwagen bij u past. 

De experts bij Bravo Vouwwagenwereld leggen u precies uit hoe het moet! 

Bij Bravo Vouwwagenwereld helpen we u graag aan de perfecte vouwwagen. Met ons ruime aanbod zit er altijd wel een vouwwagen bij die bij u past.

Maak een afspraak of kom lekker langs in de showroom voor een kopje koffie. Tot snel!

Wilt u nog meer weten? Wij geven u graag persoonlijk advies in onze showroom!